JAVNI POZIV za prijavu projekata iz HNK/Ž iz područja energetske efikasnosti/učinkovitosti i obnovljivih izvora energije za potrebe Mreže projektnih ideja EE-RES-NET

1. SVRHA JAVNOG POZIVA

 

Regionalna razvojna agencija REDAH je u saradnji sa općinom Neum i Gradom Mostarom pokrenula postupak izrade Mreže projekata iz područja energetske efikasnosti/učinkovitosti i obnovljivih izvora energije (EE-RES-NET) u sklopu projekta CB-GREEN; prekogranično-zeleno, obnovljivo i energetski efikasno/učinkovito umrežavanje.

Cilj izrade EE-RES-NET mreže je povećati broj i kvalitetu projekata iz područja energetike koje će jedinice lokalne i regionalne samouprave te ustanove u njihovom vlasništvu kroz partnerski pristup kandidirati na otvorene pozive europskih i nacionalnih izvora financiranja u financijskom razdoblju od 2014. do 2020. godine.

2. KOJE SE VRSTE PROJEKATA MOGU PRIJAVITI? 

 

Za potrebe izrade predmetne mreže REDAH će prikupljati i evidentirati:

  • sve projektne ideje iz područja energetske efikasnosti/učinkovitosti i obnovljivih izvora energije bez obzira na nivo pripremljenosti istih te
  • opise svih projekata trenutno u implementaciji i već provedenih projekata iz područja energetske efikasnosti/učinkovitosti i obnovljivih izvora energije.

3. ZAŠTO UKLJUČITI SVOJE PROJEKTE U EE-RES-NET MREŽU?

 

Prikupljeni projekti će biti rangirani prema nivou pripremljenosti, inovativnosti i mogućnosti prenosa dobre prakse u Hercegovačko-Neretvanskom kantonu/županiji i prekograničnom području BiH-Hrvatska. Projektnim idejama sa najvećim značajem (najviše dodijeljenih bodova) će biti pružena tehnička pomoć u izradi projektne prijave na nacionalne i EU pozive. Takođe, biće omogućeno i predlaganje partnerstava, potencijalnih izvora finansiranja i osiguranje dostupnosti primjera sličnih projekata.

 

4. DO KADA I KAKO SE PRIJAVITI?

 

Molimo VAs preuzmite obrazac A (obrazac za prijavu projektnih ideja u koji se upisuju projektne ideje za koje je tek potrebno iznaći sredstva)  te obrazac B (obrazac za prikupljanje primjera dobre prakse u koji se opisuju projekti koje su već provedeni, odnosno koji su trenutno u implementaciji) na ovom LINK-u

Obrasci se popunjavaju na način da se upišu osnovni podaci o projektu te iz padajućih izbornika izaberu ponuđeni odgovori. Tako popunjene obrasce spremite posebno po prijavljenom projektu.

Prijaviti se možete slanjem popunjenih obrazaca na e-mail adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. i to najkasnije do ponedjeljka 29.2.2016. godine.

 

5. O PROJEKTU CB-GREEN

 

Projekat CB-GREEN; prekogranično-zeleno, obnovljivo i energetski učinkovito umrežavanje odabran je za sufinanciranje u sklopu IPA prekograničnog programa Hrvatska - Bosna i Hercegovina 2007. - 2013. te je 1.4.2015. godine počela implementacija ovog ukupno 499.066,54 eura vrijednog projekta. Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za implementaciju aktivnosti na području Bosne i Hercegovine vrijedan je 253,104.60 eura, a projekat se provodi u suradnji 6 partnerskih organizacija koje djeluju na području Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Nositelj projekta sa strane Bosne i Hercegovine je općina Neum.

Cilj projekta „CB-GREEN“ je zaštititi i očuvati okoliš te potaknuti upotrebu održivih izvora energije u Zadarskoj županiji i Hercegovačko-neretvanskom kantonu/županiji kroz zajedničke aktivnosti i kampanje podizanja svijesti javnosti o energetskoj efikasnosti/učinkovitosti i upotrebi sistema koji koriste obnovljive izvore energije u javnom sektoru.

 

6. KONTAKTI

 

Sva pitanja o EE-RES-NET mreži i o projektu CB-GREEN; prekogranično-zeleno, obnovljivo i energetski učinkovito umrežavanje možete uputiti na adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. , odnosno na tel. 036/557-210.

 

Partneri i projekti

       
     
 
       

Prijava za newsletter

Ime:
Email:

Besplatni info telefon

 080 02 22 33
 e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.