Općina Gradačac je odlukom Regionalnog Savjeta BFC SEE uspješno okončala proces certifikacije za općinu sa povoljnim poslovnim okruženjem (Business Friendly Certification) i postala nosilac regionalnog BFC SEE certifikata.
Tako se općina Gradačac pridružuje ranije certificiranim jedinicama lokalne samouprave s područja Federacije BiH koje nose navedeni certifikat: Bihać, Bosanska Krupa, Goražde, Jablanica, Novi Grad Sarajevo, Posušje, Sanski Most, Tešanj i Žepče.

Ispunjenjem uslova propisanih regionalnim standardom BFC SEE općina Jablanica je postala nosilac certifikata općine sa povoljnim poslovnim okruženjem (Business Friendly Certification).

Ovim je općina Jablanica postala prva jedinica lokalne samouprave u Hercegovačko-neretvanskom kantonu/županiji sa certifikatom BFC SEE i ujedno su uz općinu Posušje jedini na području Hercegovine sa ovim prestižnim priznanjem.
Uz navedene općine na području Federacije BiH nosioci certifikata su takođe i Bihać, Bosanska Krupa, Goražde, Novi Grad Sarajevo, Sanski Most, Tešanj i Žepče.

U četvrtak, 1.6.2017. je u Dubrovniku potpisan Ugovor o realizaciji projekta IRENE -Interregional Renewable & ENEergy effiiciency network - Program INTERREG IPA CRO-BIH-MNE, vrijedan 1.915.820 eura.
Projekt IRENE - Interregional Renewable & ENEergy efficiency network će trajati 30 mjeseci pod liderstvom Agencije za razvoj Zadarske županije ZADRE NOVE. Projekat će se implementirati u prekograničnom području Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Crne Gore.
Osim ZADRE NOVE kao vodećeg partnera, na projektu u ulozi partnera su Zadarska županija, Asocijacija za ekonomski razvoj REDAH, Grad Mostar, Eko Centar DELFIN i Općina Tivat.

Općina Posušje je ispunila neophodne uslove propisane BFC SEE standardom te je tako postala nosilac certifikata općine sa povoljnim poslovnim okruženjem (Business Friendly Certification).
Ovim je Posušje postalo prva općina u Hercegovini koja je ponijela ovo prestižno priznanje, te se tako pridružila ostalim jedinicama lokalne samouprave u Federaciji BiH koja nose epitet općina i gradova sa povoljnim poslovnim okruženjem. Da se ponovo podsjetimo to su: Bihać, Bosanska Krupa, Goražde, Novi Grad Sarajevo, Sanski Most, Tešanj i Žepče.

REDAH je organizirao putovanje za ukupno 11 predstavnika iz Bosne i Hercegovine u Litvaniju i Rumuniju. Trodnevni događaj u Litvaniji u razdoblju od 7.4. do 10.4.2017.godine je pripremilo Udruženje organskih proizvođača Litvanije.Tema događaja je ruralni razvoj i korištenje prirodnih i kulturnih resursa u razvoju zajednice.

Partneri i projekti

       
     
 
       

Aktualnosti

Prijava za newsletter

Ime:
Email:

Besplatni info telefon

 080 02 22 33
 e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.