Info dan - BFC Mreža Federacije BiH za povoljno poslovno okruženje

BFC Mreža Federacije Bosne i Hercegovine za povoljno poslovno okruženje organizira Info dan o BFC programu certifikacije općina i gradova sa povoljnim poslovnim okruženjem.
Info dan će se održati u ponedjeljak, 28.11.2016. godine, sa početkom u 11:00 sati u hotelu Hollywood (Ulica dr. Mustafe Pintola br. 23) na Ilidži.

Program Certifikacije općina i gradova sa povoljnim poslovnim okruženjem je osmislila i pokrenula Nacionalna alijansa za lokalni ekonomski razvoj NALED u Srbiji 2007. godine. Prije 5 godina program je proširen na Hrvatsku, Bosnu i Hercegovinu i Makedoniju. Prošle godine i Crna Gora se priključila ovom programu.

Ugovor o formiranju Regionalne mreže za povoljno poslovno okruženje je potpisan u septembru/rujnu 2013. godine u Opatiji. Regionalna mreža je zadužena za unapređenje uslova za rad postojeće privrede i privlačenje novih investicija u državama, članicama Mreže. Mreža svoju misiju ostvaruje uključivanjem lokalnih samouprava u program Certifikacije općina i gradova sa povoljnim poslovnim okruženjem u jugoistočnoj Evropi (BFC SEE). Na putu do certifikata općine i gradovi trebaju ispuniti 12 kriterija i više od 80 pod-kriterija koji podrazumijevaju unapređenje procedura, jačanje transparentnosti, smanjivanje birokratije i pribavljanje svih dokumenata i podataka neophodnih privrednicima i potencijalnim ulagačima u planiranju poslovanja i donošenju investicionih odluka.
Jedna od članica Regionalne Mreže za povoljno poslovno okruženje je i Mreža za povoljno poslovno okruženje Federacije BiH. Sporazum o uspostavljanju BFC Mreže Federacije BiH je potpisan u Mostaru u junu/lipnju 2013. godine. Mreža je uspostavljena u cilju stvaranja i unapređenja povoljnog poslovnog okruženja na nivou lokalnih samouprava u Federaciji Bosne i Hercegovine, pribavljanja akreditacije za BFC certifikaciju i provođenje certifikacije lokalnih samouprava sa povoljnim poslovnim okruženjem. BFC Mrežu Federacije BiH čini 6 članica: Federalno ministarstvo razvoja poduzetništva i obrta (FMRPO), Privredna / Gospodarska komora Federacije BiH te regionalne razvojne agencije NALED, REDAH, REZ i SERDA.

Organizacija Info dana je povezana sa aktuelnim otvorenim Javnim pozivom za gradove i općine na području Federacije Bosne i Hercegovine da se uključe u proces certificiranja. Poziv

Partneri i projekti

       
     
 
       

Aktualnosti

Prijava za newsletter

Ime:
Email:

Besplatni info telefon

 080 02 22 33
 e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.