Održan Regionalni forum BFC SEE programa u Beogradu

U okviru BFC SEE programa u Beogradu je održan Regionalni forum na kojem su prezentirane predložene inovacije u regionalnom programu certifikacije općina i gradova sa povoljnim poslovnim okruženjem.
Prezentiran je prijedlog nove edicije standarda BFC SEE sa nekoliko bitnih izmjena u odnosu na prethodnu ediciju. Izmjene su rezultat iskustava na terenu u radu sa općinama i gradovima te višemjesečnih konsultaciju između svih ključnih aktera u procesu.

Takođe, prezentirana je i nova e-platforma odnosno BFC SEE softver čija primjena bi trebala omogućiti veću efikasnost, vidljivost i uticaj regionalne BFC SEE mreže i njenih struktura. Ovaj IT alat će umnogome pojednostaviti rad svim ključnim akterima (evaluatori, verifikatori, tehnički sekretarijati, općine i gradovi) i doprinijeti većem kvalitetu procesa certifikacije. Razvijen je od strane BFC SEE Regionalne mreže pod vodstvom NALED-a, a uz podršku Regionalnog vijeća za saradnju (RCC).
Forumu su prisustvovali predstavnici institucija i poslovne zajednice iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske, Makedonije i Srbije koje sudjeluju u implementaciji regionalnog programa certifikacije općina i gradova sa povoljnim poslovnim okruženjem (BFC SEE).

Partneri i projekti

       
     
 
       

Aktualnosti

Prijava za newsletter

Ime:
Email:

Besplatni info telefon

 080 02 22 33
 e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.