REDAH i Vijeće mladih Grada Mostara dogovorili partnerstvo

U petak, 5.5.2017. godine REDAH je pozvao predstavnike Vijeća mladih Grada Mostara u prostorije REDAH-a u Mostaru gdje su ih dočekali direktor agencije, g. Ivan Jurilj i operativni tim REDAH-a, te su dogovorili partnerstvo i potpisivanje sporazuma o saradnji. U ime Vijeća mladih sastanku su se odazvali predsjednik Ivo Čarapina i glasnogovornica Tajma Tiro.

Vijeće mladih Grada Mostara je putem medija u javnost poslalo poziv za podršku u vidu donacije opreme za neometano funkcioniranje ureda, na što je REDAH odgovorio pozivom na sastanak koji je urodio partnerstvom između ove dvije nevladine organizacije.

REDAH će pored donacije opreme koja će pomoći u daljnjem radu i aktivnostima Vijeća, pružiti Vijeću podršku u vidu edukacije o izradi projektnih prijedloga, odnosno radionice na kojoj će REDAH i Vijeće mladih Grada Mostara zajednički izraditi konkretan projektni prijedlog spreman za prijavu na otvorene pozive, na osnovu prioritetnih projektnih ideja i potreba koje će biti definirane na nadolazećem događaju ''Simulacija Gradskog vijeća Mostara''.

Osim Vijeća mladih Grada Mostara, u HNK/Ž osnovano je još i Vijeće mladih Općine Jablanica, te je činjenično da ova županija/kanton zaostaje u odnosu na ostale županije/kantone u Federaciji BiH koje su osnovale i vijeća na županijskoj/kantonalnoj razini.

Vijeća mladih su, prema Zakonu o mladima Federacije BiH, izravno uključena u proces izrade i provođenja strategija prema mladima na odgovarajućoj razini radi doprinosa usvajanju i provođenju politike prema mladima i programa djelovanja za mlade koji najviše odgovaraju potrebama i pitanjima mladih. Stoga je, i na ovom sastanku, jasno naglašena potreba za osnivanjem općinskih vijeća i u drugim općinama HNK/Ž kako bi se što bolje odgovorilo na pitanja i potrebe mladih.

Partneri i projekti

       
     
 
       

Aktualnosti

Prijava za newsletter

Ime:
Email:

Besplatni info telefon

 080 02 22 33
 e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.