REDAH organizovao posjetu Litvaniji i Rumuniji

REDAH je organizirao putovanje za ukupno 11 predstavnika iz Bosne i Hercegovine u Litvaniju i Rumuniju. Trodnevni događaj u Litvaniji u razdoblju od 7.4. do 10.4.2017.godine je pripremilo Udruženje organskih proizvođača Litvanije.Tema događaja je ruralni razvoj i korištenje prirodnih i kulturnih resursa u razvoju zajednice.

Cilj događaja je bio kroz trodnevni program predstaviti kulturnu, prirodnu i povijesnu baštinu tog kraja, te razvojne inicijative usmjerene ka korištenju prirodnih i kulturnih resursa. Obavljene su posjete značajnim povijesnim, kulturnim i prirodnim znamenitostima u okolici Vilniusa, mjesto Trakai. Lokalne akcione grupe iz regije Trakai su predstavile svoje projekte i aktivnosti u ruralnom turizmu, korištenju prirodnog naslijeđa, organskoj proizvodnji i tradicionalnim zanatima.
Posjeta Rumuniji je upriličena od 2.5. do 4.5.2017. gdje je domaćin bila razvojna agencija regije South West Oltenia. Posjeta je bila sačinjena od prezentacija i terenskih posjeta kulturno-istorisjkim i prirodnim znamenitostima regije.
Učesnici su imali priliku da uspostave nove kontakte, da čuju iskustva partnera u razvoju lokalne zajednice putem LEADER metodologije, učešća lokalne uprave i privatnog sektora .

REDAH je partner u projektu „Local Action Groups for better EU Communities“ –Lokalne akcijske grupe za bolje EU zajednice, koji je odobren od strane Europske unije kroz program Europa za građane. Opći cilj projekta je povećano sudjelovanje građana u razvoju i provedbi aktivnosti organiziranih od strane Lokalnih akcijskih grupa (LAG) u EU-28. Konzorcij projekta je sastavljen od 18 partnera iz 9 europskih zemalja (Hrvatska, Slovenija, Italija, Češka, Rumunjska, Litvanija, Poljska i Bosna i Hercegovina). Svi su partneri ili LAG-ovi ili povezani s LAG-ovima kao članovi ili lideri LAG-ova. Svi provode lokalne razvojne strategije i aktivnosti koje su usmjerene na poboljšanje kvalitete života. Na samim događajima, sudionici imaju priliku susresti se s konkretnim primjerima kako uključiti građane i druge dionike u aktivnosti LAG-a kroz seminare, interaktivne radionice, terenske posjete, komunikacijske alate i prezentacije. Nadalje, događaji pružaju mogućnost za dionike iz europskih zemalja da uspostave bolje veze i povećaju svoje kapacitete za provedbu projekata sufinanciranih od strane EU.

 

Partneri i projekti

       
     
 
       

Aktualnosti

Prijava za newsletter

Ime:
Email:

Besplatni info telefon

 080 02 22 33
 e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.