Početak realizacije projekta IRENE – IPA CRO-BiH-MNE

U četvrtak, 1.6.2017. je u Dubrovniku potpisan Ugovor o realizaciji projekta IRENE -Interregional Renewable & ENEergy effiiciency network - Program INTERREG IPA CRO-BIH-MNE, vrijedan 1.915.820 eura.
Projekt IRENE - Interregional Renewable & ENEergy efficiency network će trajati 30 mjeseci pod liderstvom Agencije za razvoj Zadarske županije ZADRE NOVE. Projekat će se implementirati u prekograničnom području Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Crne Gore.
Osim ZADRE NOVE kao vodećeg partnera, na projektu u ulozi partnera su Zadarska županija, Asocijacija za ekonomski razvoj REDAH, Grad Mostar, Eko Centar DELFIN i Općina Tivat.

Cilj projekta je doprinijeti zaštiti i očuvanju prirode poticanjem održivog korištenja prirodnih resursa u pograničnim područjima putem zajedničkog razvoja i umrežavanja lokalnih sistema upravljanja energijom i poticanja energetske efikasnosti i korištenje sistema obnovljivih izvora energije u javnom sektoru.
Dodatnu prekograničnu vrijednost ovog projekta predstavlja razvoj zajedničke mrežne baze podataka projekata i omogućavanje razvoja novih inicijativa, kao i ulaganje u infrastrukturu u vidu 11 svjetlosnih sistema i 1 solarnog sistema na lokacijama u Zadru, Mostaru, Jablanici, Neumu, Tivtu, Smilčiću, Korlatu, Lisičiću, Bibinju, Vinjeracu, Gajinama, Galovcu i Privlaki.

 

Partneri i projekti

       
     
 
       

Aktualnosti

Prijava za newsletter

Ime:
Email:

Besplatni info telefon

 080 02 22 33
 e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.